Meist
Ettevõttest
See oli aastal 2013, kui peas keerles mõte ja järjest suuremaks sai soov alustada oma ettevõtmisega. Et Järvamaal, Vahukülas ootas üürnikku vanast kanalast ümber ehitatud lihatööstus vajaliku seadmestikuga ning minul on toidutehnoloogi haridus, otsustasingi hakata vaikselt lihasnäkkide tegemist proovima. Kui rääkida pisut meie ettevõtte nimest, siis see ei ole juhuslik. Inglise keeles tähendab sirloin välisfileed. Kui see kirjutada lahku, Sir Loin, siis võib seda mõista kui Härra Filee. Nii et igati sobilik nimi ühele liha käitlemisega tegelevale ettevõttele.
Tooraine valik
Me armastame puhast ja kaunist Eesti loodust, mis katab meie toidulaua parimaga. Vaid parimatest komponentidest on alguse saanud ka meie mahedad lihatooted. Me kasutame oma toodete valmistamisel eeskätt kodumaist mahe veise- ja sealiha ning hoolikalt valitud maitseaineid. Kui toote spetsiifilisus ei nõua, siis E-aineid me oma toodetesse ei lisa!
Maheliha
Maheloomakasvatuses on tähtis loomade heaolu. Maheveiseliha on pärit loomadelt, kes saavad vabalt liikudes nautida päikest, värsket õhku ja süüa GMO-vaba mahesööta. Uuringud on näidanud, et mahelihas on tavalihaga võrreldes inimese tervisele parem rasvhapete profiil – suurem oomega-3 rasvhapete sisaldus ning väiksem küllastunud rasvhapete sisaldus.
Mahedad maitseained ja maitsetaimed
Lihatoote valmistamisel kasutatavad mahedad maitseained ja -taimed on kasvatatud kasutades orgaanilisi väetisi. Erinevalt tavatootmisest ei kasutata umbrohu, kahjurite ja haiguste tõrjeks sünteetilisi taimekaitsevahendeid, seetõttu ei sisaldu toodetes ka nende jääke.
Mahetoodete märgistamine
Mahetoidu tootmine ja märgistamine on rangelt reguleeritud erinevate määrustega. Euroopa Liidu mahelogo (vasakpoolne) on kõigil mahetoodetel kohustuslik. See annab kindluse, et toode pärineb kontrollitud mahepõllumajandusest. Lisaks EL-i mahelogole võib, aga pole kohustuslik kasutada Eesti riiklikku ökomärki (parempoolne). Mõlemad mahemärgised leiad ka kõigilt SirLoin OÜ toodetelt.
Meie inimesed: Lauri (ETV 2015)
Vaata videot! Lauri on 29-aastane ambitsioonikas noormees, kelle käe all valmib Vahukülas kodumaisest mahetoorainest vinnutatud veiseliha. Kuigi ühte toitu võib sama hästi teha mitu kokka, peitub hea söögi saladus maitsestamises, arvab Lauri. Režissöör Märten Vaher, autor-toimetaja Piret Jürman, produtsent Hannela Lippus.